Az én Karácsonyi Ajándékom Neked

Minthogy személyesen sajnos nem tudunk találkozni, kérlek engedd meg, hogy így, levél formájában küldjem el Neked karácsonyi ajándékomat.

 

Ez az ajándék pedig nem más, mint egy kérdés, amit, ha időről időre felteszel magadnak, de nem csupán magadnak, hanem a környezetedben lévőknek is, gyökeresen megváltoztatja, emeli, jobbá teszi kapcsolataidat, családi életedet.

 

Ha behunyod a szemed és magad elé képzeled a számodra boldogságot jelentő családi életet, – csodálatos kapcsolatot a pároddal és a gyermekeiddel – az hogyan nézne ki a Te elképzelésed szerint?

 

Elmesélek neked egy történetet. Feltettem egyszer ezt a kérdést egy barátomnak, aki –bár imádja feleségét és gyermekeit – rengeteget dolgozott újonnan indított vállalkozásán, családjára alig maradt ideje, energiája.

Mikor megkérdeztem tőle boldog családi életet él-e, elgondolkodott. Kiderült, hogy felesége állandóan feszült, hiszen ő, a férj minden este későn ér haza, gyermekeit alig látja…

 

Tovább firtattam dolgot (egyáltalán nem bánta) és megkérdeztem, milyen is volna az a boldog családi élet, amelyet szeretne?

Mi az, amit ma meg tudna tenni, hogy enyhüljön a feszültség, és több időt tölthessen gyermekeivel?

Tudod, mit felelt? Azt felelte, szeretne minden este együtt vacsorázni a családjával.

 

Ha hiszed, ha nem, a szót tett követte, és átszervezte úgy az életét, hogy minden este hazaérjen fél hétre, együtt vacsorázzon a családjával és minden másnap ő meséljen a gyermekeknek lefekvés előtt!

 

Tudod, szó sincs arról, hogy akkor ő most kevesebbet dolgozik, vagy elhanyagolja a munkáját! Nem, nem! Egyszerűen „csak” úgy osztja be az idejét, hogy amikor már alszanak a gyermekek, akkor fejezi be az aznapra eltervezett feladatokat!

 

Szívesen elmesélek neked egy másik esetet, ami az egyik közeli barátnőmmel történt.

 

Minden reggel veszekedéssel indult. Állandóan nógatta, sürgette gyermekeit, gyakran még a könny is kicsordult a szemükből anya türelmetlensége és hangoskodása folytán…

 

Majd, amikor erről beszélgettünk és neki is feltettem ezt az ominózus kérdést, valamint azt hogy akkor mégis mit tehetne, hogy jobban induljanak a reggelek…

Egy roppant egyszerű és gyakorlatias megoldással állt elő.

Kitalálta, hogy elég lenne húsz perccel hamarabb felkelteni a gyermekeket annak érdekében, hogy a nap derűsen induljon.

 

Mindezt azért mondom, mert egyáltalán nem kell nagy dolgokra gondolni és hatalmas változtatásokat eszközölni ahhoz, hogy mindannyiunknak könnyebb legyen-)))

 

Kérlek tehát, hunyd le a szemed és képzeld magad elé a Te boldog családodat!

 

Ezt követően pedig határozd meg, mit tehetnél első lépésként ennek elérése érdekében!

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Holtak Üzenete

A Holtak Üzenete

Szerinted manapság több pillangó repdes a világban, mint régebben, mondjuk néhány évvel ez előtt? Fogalmam sincs, hogy eddig csak én nem vettem őket észre, vagy

Tovább olvasom »
Értetlenek

Értetlenek

Ha nekem egyetlen feliratot kellene kiszögeznem Egerben, a Dobó téren, Budapesten, a Vörösmarty téren vagy bárhol másutt, a város főterén, az tudod, mi lenne? Mindjárt

Tovább olvasom »
Merev vagy Heves

Merev vagy heves?

Te milyen családban nőttél fel? Sokat beszélgettetek? Mikor gyermek voltál, bővelkedtetek közös programokban? Szüleiddel bátran, nyíltan kifejeztétek érzelmeiteket? Elmondhattad örömöd, bánatod? És most hogyan élsz?

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!