Az én látomásom

Az én látomásom

 

Ezt a címet, „Az én látomásom”, talán helyesebb lenne, ha úgy fogalmaznám: „Az én hallomásom”.

Majd te eldöntöd.

 

Szándékosan nem írom azt, hogy „vizualizáció” mert bár tökéletesen fedi a mögötte rejlő tartalmat, túl gyakran hallom, olvasom manapság.

Pedig, 11-12 éves lehettem, amikor tudattalanul bár, megtapasztaltam.

Csajkovszkij Chanson Triste (Szomorú Dal) című darabját tanultam. Ez a dal, ne kérdezd, miért, valahogy megérintett engem. Majd egyszercsak azt vettem észre magamon, hogy rágondolok. Magamban dúdolgatom a dallamát. Elképzelem, ahogyan azt a „D” hangot megvibrálom. Ahogy a vonót óvatosan felemelem majd visszahelyezem egy-egy téma előtt.

Hallani véltem a csellóm hangját és érezni azt a fájdalmat, amit egykor Csajkovszkij érezhetett, miközben ezt a dalt írta.

Következő alkalommal, mikor újra zeneiskolába mentem, a tanárom közölte: „Ezt a darabot eljátszod a legközelebbi diák-koncerten!” Zongorakísérőt is talált mellém, egy nagyon kedves helyi zongoratanárnő képében… Próbáltunk, gyakoroltunk, én képzelegtem… és…

Életem egyik legsikerültebb koncertje lett.

Mondd! Éreztél már ilyet? Hogy ugyanis sokat gondolsz valamire, minden érzékszerveddel érzed, ott bujkál a zsigereidben, és azután tényleg megvalósul?

Van ilyen.

Legközelebb majd beszámolok neked egy másik élményemről. (Mert nem mindig történik ám igy, ilyen szépen).

 

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Holtak Üzenete

A Holtak Üzenete

Szerinted manapság több pillangó repdes a világban, mint régebben, mondjuk néhány évvel ez előtt? Fogalmam sincs, hogy eddig csak én nem vettem őket észre, vagy

Tovább olvasom »
Értetlenek

Értetlenek

Ha nekem egyetlen feliratot kellene kiszögeznem Egerben, a Dobó téren, Budapesten, a Vörösmarty téren vagy bárhol másutt, a város főterén, az tudod, mi lenne? Mindjárt

Tovább olvasom »
Merev vagy Heves

Merev vagy heves?

Te milyen családban nőttél fel? Sokat beszélgettetek? Mikor gyermek voltál, bővelkedtetek közös programokban? Szüleiddel bátran, nyíltan kifejeztétek érzelmeiteket? Elmondhattad örömöd, bánatod? És most hogyan élsz?

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!