Egy gazdag apa szívfájdalma

Egy gazdag apa szívfájdalma

 

Egy gazdag apa szívfájdalma című írásomban arra kérlek: vigyázz! Neki is lehet szívfájdalma. Ráadásul ő, és a férfiak javarésze még akkor sem fordul tanácsért senkihez, ha közben megszakad a szíve.

 

Mert persze az sem biztos, hogy még ha imádod a munkád, megkapod az elismerést, ragyogóan keresel vele, akkor aztán minden rendben.

 

Légy résen!

 

Ha pedig gazdag férfivel élsz, vigyázz! Neki is lehet szívfájdalma. Ráadásul ő, és a férfiak javarésze még akkor sem fordul tanácsért senkihez, ha közben megszakad a szíve.

Ezért aztán, nekünk kell résen lennünk.

 

Anya egyetlen fia

 

Eljött hozzám ez a kedves, szolíd, szép arcú, filigrán kis hölgy. Tényleg egy bájos teremtés. Soha ellent nem mondana senkinek. A férjének különösen nem. „Hiszen ő tart el. Azért élünk ilyen szépen és gondtalanul, mert ő megteremti a feltételeket…”

 

Azért keresett fel, mert úgy látja, férje fukar. Hiába vezet jól menő vállalkozást és keres több millió forintot havonta, egyetlen gyermekükre alig hajlandó költeni. És most, amikor a gyermek már nem oly pici és nem pusztán könyvekre és játékokra van szüksége (melyeket korábban anyuka boldogan megvett, no és hát apuka sem zsörtölődött annyira), most, „áll a bál.”

Mert a kamaszfiú telefont szeretne. Laptopot. Vagy I-pad-et. Többszázezer forintos beruházásokat. Ezek az összegek azért már feltűnnének a családi költségvetésben. Ráadásul anyuka nem is meri megvásárolni ezeket apuka jóváhagyása nélkül.

 

Ekkor jött el hozzám anyuka, aki persze imádja egyetlen fiát. És természetesen bármit gondolkodás nélkül megvenne neki. A fiú is rajong anyukáért. Miközben tudja, apuka a gát, hisz anyuka mindent megadna.

Egyetlen mondatban úgy tudnám megfogalmazni helyzetüket;  Hidegháború dúl a családban.

 

Kemény dió

 

Aztán találkoztam apukával is. Na, vele nem volt könnyű dolgom. Határozott, domináns, kellő önbizalommal átitatott férfi. Meghozza a döntéseket, célratörő és nem nagyon enged beleszólást a dolgokba. Látszólag minden rendben. Erősnek is nevezném. Kívül – belül.

 

Mégis, mi a baj? Mi hátráltatja abban, hogy egyetlen fiának „rohadt drága ketyeréket” vásároljon, melyeket „semmi másra nem fog használni, mint játszani?”

 

Ennek a felszínen oly markáns férfinek belül, a szíve vérzik. Mert nem kap elég szeretetet a fiától. Úgy érzi, „ez a gyerek csak az anyját szereti. Nekem, inkább beszól, minthogy megöleljen.”

 

Szeretettel,

Eszter

 

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Holtak Üzenete

A Holtak Üzenete

Szerinted manapság több pillangó repdes a világban, mint régebben, mondjuk néhány évvel ez előtt? Fogalmam sincs, hogy eddig csak én nem vettem őket észre, vagy

Tovább olvasom »
Értetlenek

Értetlenek

Ha nekem egyetlen feliratot kellene kiszögeznem Egerben, a Dobó téren, Budapesten, a Vörösmarty téren vagy bárhol másutt, a város főterén, az tudod, mi lenne? Mindjárt

Tovább olvasom »
Merev vagy Heves

Merev vagy heves?

Te milyen családban nőttél fel? Sokat beszélgettetek? Mikor gyermek voltál, bővelkedtetek közös programokban? Szüleiddel bátran, nyíltan kifejeztétek érzelmeiteket? Elmondhattad örömöd, bánatod? És most hogyan élsz?

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!