Kihívás III.

Sok-sok évvel ezelőtt, együtt éltem egy férfivel (történetesen az első férjemmel), aki állandóan biztatott. Bármibe fogtam, mindig többet akart kihozni belőlem!

Egyszer aztán elhatároztam, (nem sokkal a rendszerváltás után), hogy nekem feltétlenül angolul kell tanulnom. Akkor már dolgoztam, munka előtt vagy után jártam a tanfolyamra, ma sem mondom, hogy könnyű volt, de valahol el kellett indulni.

A cég pedig, ahol angol nyelvi ismereteimet megalapoztam, a következő – egyébként zseniális – motivációt alkalmazta: megígérte, hogy aki a kurzus végén a legjobb tesztet írja, 50% kedvezményben részesül a következő tanfolyam árából.

Akkor a férjem tudod, mit csinált? Elkezdett biztatni. Állandóan olyan mondatok hangzottak el a szájából, mint:

„Meg tudod csinálni!”
„Te írod majd meg a legjobb dolgozatot!”
„Ragyogó a nyelvérzéked! Szorgalmas vagy! Okos vagy! Össze tudod rakni a tanultakat, emlékszel is rá, kitűnő a memóriád!” És hasonlók.

Hidd el, én egyáltalán nem gondoltam, hogy annyira borzasztóan jó nyelvérzékem lenne, vagy annyira nagyszerű memóriám, de addig mondogatta, hogy végül tényleg én írtam meg a legjobb tesztet!

Kérlek! Könyörgöm! Tedd ezt te is a gyermekeddel! Bármiben jó, mondd el neki! Erősítsd meg benne! Ha valamiben gyengélkedik, biztasd, erősítsd! Alkalmazd a pozitív megerősítés gyakorlatát!

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

"Az uram megvert"

„Az uram megvert”

„Az uram megvert” című írásom az események átértékeléséről szól. Ne aggódj, nem az én „uramról” van szó. És nem vert meg senki. Sőt, valójában azt

Tovább olvasom »
Stressz ellen 5 lépésben

Stressz ellen 5 lépésben

Igen, velem is előfordul, hogy megérint a stressz szele. Csakhogy már nem engedem, hogy legyűrjön! Összegyűjtöttem Neked azt az 5 leghatásosabb eszközt, amelyek segítségével már

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!