Kihívás III.

Sok-sok évvel ezelőtt, együtt éltem egy férfivel (történetesen az első férjemmel), aki állandóan biztatott. Bármibe fogtam, mindig többet akart kihozni belőlem!

Egyszer aztán elhatároztam, (nem sokkal a rendszerváltás után), hogy nekem feltétlenül angolul kell tanulnom. Akkor már dolgoztam, munka előtt vagy után jártam a tanfolyamra, ma sem mondom, hogy könnyű volt, de valahol el kellett indulni.

A cég pedig, ahol angol nyelvi ismereteimet megalapoztam, a következő – egyébként zseniális – motivációt alkalmazta: megígérte, hogy aki a kurzus végén a legjobb tesztet írja, 50% kedvezményben részesül a következő tanfolyam árából.

Akkor a férjem tudod, mit csinált? Elkezdett biztatni. Állandóan olyan mondatok hangzottak el a szájából, mint:

„Meg tudod csinálni!”
„Te írod majd meg a legjobb dolgozatot!”
„Ragyogó a nyelvérzéked! Szorgalmas vagy! Okos vagy! Össze tudod rakni a tanultakat, emlékszel is rá, kitűnő a memóriád!” És hasonlók.

Hidd el, én egyáltalán nem gondoltam, hogy annyira borzasztóan jó nyelvérzékem lenne, vagy annyira nagyszerű memóriám, de addig mondogatta, hogy végül tényleg én írtam meg a legjobb tesztet!

Kérlek! Könyörgöm! Tedd ezt te is a gyermekeddel! Bármiben jó, mondd el neki! Erősítsd meg benne! Ha valamiben gyengélkedik, biztasd, erősítsd! Alkalmazd a pozitív megerősítés gyakorlatát!

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Holtak Üzenete

A Holtak Üzenete

Szerinted manapság több pillangó repdes a világban, mint régebben, mondjuk néhány évvel ez előtt? Fogalmam sincs, hogy eddig csak én nem vettem őket észre, vagy

Tovább olvasom »
Értetlenek

Értetlenek

Ha nekem egyetlen feliratot kellene kiszögeznem Egerben, a Dobó téren, Budapesten, a Vörösmarty téren vagy bárhol másutt, a város főterén, az tudod, mi lenne? Mindjárt

Tovább olvasom »
Merev vagy Heves

Merev vagy heves?

Te milyen családban nőttél fel? Sokat beszélgettetek? Mikor gyermek voltál, bővelkedtetek közös programokban? Szüleiddel bátran, nyíltan kifejeztétek érzelmeiteket? Elmondhattad örömöd, bánatod? És most hogyan élsz?

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!