Stressz ellen 5 lépésben

Igen, velem is előfordul, hogy megérint a stressz szele. Csakhogy már nem engedem, hogy legyűrjön! Összegyűjtöttem Neked azt az 5 leghatásosabb eszközt, amelyek segítségével már nem zuhanok bele a negatív örvénybe!:(((I

1. AGYMOSÁS

Komolyan. Amikor érzem, húz lefelé, olyanokat kezdek el magamnak mondogatni, mint például: „Megoldom!” „”Úgyis találok megoldást!” „Erős vagyok!” „Ügyes vagyok!” Bármi, amit addig mantrázok magamnak, míg végül magam is elhiszem!

2. KIABÁLÁS

Jó, ez nem mindig és nem feltétlenül kiabálást jelent (de azt is, gond nélkül), gyakran „csak” kibeszélést. Tudod, mit vettem észre? Amíg csak félek tőle, valahogy olyan nagy és félelmetes.

Abban a pillanatban azonban, ahogy kimondom; ahogy egyáltalán megfogalmazom, mi is az, ami stresszel, máris összezsugorodik. Van úgy, hogy odaállok a tükör elé és magamnak mondom, de az is előfordul, hogy egy üres széknek – akárcsak az ultarövid terápiás konzultáció során:)))

(Itt olvashatsz bővebben egy Ultrarövid Terápiás Konzultációról)

3. STRESSZ NAPLÓ

Ha szeretsz írni, írd ki magadból! Ez azért jó, mert amint leírtad, letetted. Már nem a fejedben és nem a testedben tartod, raktározod és dédelgeted – ami aztán annyi gond és feszültség forrása lehet – hanem kiadtad magadból!

4. NAPI RUTIN

Nekem ez a legnehezebb. Kitartani és minden, de minden áldott nap meditálni, „tiszta” ételeket fogyasztani és legalább 30 percet mozogni.

5. STRESSZ ELLEN KREATÍVAN

Olyan felkapott szó most ez a kreatív, nem? Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy találd meg a magad módszerét!

Ha gyógyszert kell bevenned, tedd azt! (Na, ilyet nem sokszor hallhatsz majd tőlem:)))

Ha bekapcsolsz egy neked tetsző zenét és táncolsz, amint rajtakapod magad, hogy kerülget a stressz – táncolj!

Ha a gyermekkacagás zökkent ki leginkább, hallgass gyermekkacagást!

Ha a séta – sétálj!

Napestig sorolhatnám, de most csak egyet kérek: ne várd meg, míg elér a stressz! Keresd meg Most, előtte a Neked tetsző ellenszert, azt, ami számodra kimozdító!

Ha pedig megírod egy rövid üzenetben, Neked, mi segít – már most úgy érzem, bearanyoztad az életem!

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Holtak Üzenete

A Holtak Üzenete

Szerinted manapság több pillangó repdes a világban, mint régebben, mondjuk néhány évvel ez előtt? Fogalmam sincs, hogy eddig csak én nem vettem őket észre, vagy

Tovább olvasom »
Értetlenek

Értetlenek

Ha nekem egyetlen feliratot kellene kiszögeznem Egerben, a Dobó téren, Budapesten, a Vörösmarty téren vagy bárhol másutt, a város főterén, az tudod, mi lenne? Mindjárt

Tovább olvasom »
Merev vagy Heves

Merev vagy heves?

Te milyen családban nőttél fel? Sokat beszélgettetek? Mikor gyermek voltál, bővelkedtetek közös programokban? Szüleiddel bátran, nyíltan kifejeztétek érzelmeiteket? Elmondhattad örömöd, bánatod? És most hogyan élsz?

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!