Te találkoztál már önmagaddal?

 

Abban biztos vagyok, hogy felidézted már magad. Tudod, emlékszel milyen voltál kisgyermekként. Megnézegeted időnkét a régi fényképeket.

De képzelegtél már azon, milyen leszel hét, kilenc, tizenhárom vagy tizenhét év múlva?

Az egyik – nem épp általam irányított – meditációm során, megláttam gyermekkori önmagam. Hosszú, édesanyám által befont, nagy masnival ékeskedő hajammal, mosolygó arcommal, a széken kalimpáló lábaimmal. Jó látvány volt. Élveztem. Aztán, fülig érő szájjal, elickáztam. (elszökdécseltem).

Tudod, én alapvetően elég jól megvagyok magammal (Igaz, hónapok óta nem tudok rendesen dolgozni és még mindig gyakran fáj, no meg sok mindenben akadályoz sebzett karom, de jól vagyok). Tényleg jól. Merek boldog és derűs lenni. Élvezem a mindennapokat, egyben, keresem a gyönyöröket.

Mivel pedig a gyermekkoromban olyan nagy borzasztóságokat nem találtunk és az a kicsi Eszter is olyan jól érezte magát velünk, meghívtuk egy későbbi énemet. Úgy értem, a meditáció során.

Tulajdonképp sok dolgom nem volt vele. A folyamat szempontjából még azt is mondanám, fölösleges volt őt ideképzelni. Mégis, tudod mennyire örülök, hogy ezt megléptük?

Egy olyan nyugalom áradt szét bennem ezáltal! Ott ült velem szemben bölcs, derűs, sokat megtapasztalt és megélt mosolyával. Szeretetteljes elfogadásával.

Majd, mikor elköszöntünk egymástól, oly gyönyörű Eleganciával távozott, hogy megremegett bennem az a virágszál, aki aznap szökkent szárba a szívemben.

 

Ha én valóban ilyen leszek tizenhárom – tizenöt év múlva! Nekem akkor igazán nincs okom aggodalmaskodásra.

Te hogyan képzeled el magad? Milyen leszel kívülről? Milyen lesz a bensőd?

Szóval, te találkoztál már önmagaddal?

 

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

Stressz ellen 5 lépésben

Stressz ellen 5 lépésben

Igen, velem is előfordul, hogy megérint a stressz szele. Csakhogy már nem engedem, hogy legyűrjön! Összegyűjtöttem Neked azt az 5 leghatásosabb eszközt, amelyek segítségével már

Tovább olvasom »
A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa

A Monotónia Gyilkosa avagy, az elégedetlenség ellenszere. A verejtékcseppben megcsillanó napsugár. A Motiváció Művészete. „Szárnyakat adnék egy gyermeknek, de hagynám, hogy maga tanuljon meg repülni.”

Tovább olvasom »
Megújulás

Megújulás

Neked mit jelent a Megújulás? Nekem elég sokfélét. Most azonban, a június, valahogy a Megújulás hónapja az életemben. Nézd, itt van mindjárt ez az oldal!

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!