Te találkoztál már önmagaddal?

 

Abban biztos vagyok, hogy felidézted már magad. Tudod, emlékszel milyen voltál kisgyermekként. Megnézegeted időnkét a régi fényképeket.

De képzelegtél már azon, milyen leszel hét, kilenc, tizenhárom vagy tizenhét év múlva?

Az egyik – nem épp általam irányított – meditációm során, megláttam gyermekkori önmagam. Hosszú, édesanyám által befont, nagy masnival ékeskedő hajammal, mosolygó arcommal, a széken kalimpáló lábaimmal. Jó látvány volt. Élveztem. Aztán, fülig érő szájjal, elickáztam. (elszökdécseltem).

Tudod, én alapvetően elég jól megvagyok magammal (Igaz, hónapok óta nem tudok rendesen dolgozni és még mindig gyakran fáj, no meg sok mindenben akadályoz sebzett karom, de jól vagyok). Tényleg jól. Merek boldog és derűs lenni. Élvezem a mindennapokat, egyben, keresem a gyönyöröket.

Mivel pedig a gyermekkoromban olyan nagy borzasztóságokat nem találtunk és az a kicsi Eszter is olyan jól érezte magát velünk, meghívtuk egy későbbi énemet. Úgy értem, a meditáció során.

Tulajdonképp sok dolgom nem volt vele. A folyamat szempontjából még azt is mondanám, fölösleges volt őt ideképzelni. Mégis, tudod mennyire örülök, hogy ezt megléptük?

Egy olyan nyugalom áradt szét bennem ezáltal! Ott ült velem szemben bölcs, derűs, sokat megtapasztalt és megélt mosolyával. Szeretetteljes elfogadásával.

Majd, mikor elköszöntünk egymástól, oly gyönyörű Eleganciával távozott, hogy megremegett bennem az a virágszál, aki aznap szökkent szárba a szívemben.

 

Ha én valóban ilyen leszek tizenhárom – tizenöt év múlva! Nekem akkor igazán nincs okom aggodalmaskodásra.

Te hogyan képzeled el magad? Milyen leszel kívülről? Milyen lesz a bensőd?

Szóval, te találkoztál már önmagaddal?

 

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Holtak Üzenete

A Holtak Üzenete

Szerinted manapság több pillangó repdes a világban, mint régebben, mondjuk néhány évvel ez előtt? Fogalmam sincs, hogy eddig csak én nem vettem őket észre, vagy

Tovább olvasom »
Értetlenek

Értetlenek

Ha nekem egyetlen feliratot kellene kiszögeznem Egerben, a Dobó téren, Budapesten, a Vörösmarty téren vagy bárhol másutt, a város főterén, az tudod, mi lenne? Mindjárt

Tovább olvasom »
Merev vagy Heves

Merev vagy heves?

Te milyen családban nőttél fel? Sokat beszélgettetek? Mikor gyermek voltál, bővelkedtetek közös programokban? Szüleiddel bátran, nyíltan kifejeztétek érzelmeiteket? Elmondhattad örömöd, bánatod? És most hogyan élsz?

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!