21 Ötlet Anyák Napjára

21 Ötlet Anyák Napjára című írásomban olyan tippeket küldök neked, melyektől Anya sírva fakad meghatódottságában. Kérlek, fogadd szeretettel!

 

 1. Interjú

 

“Azért szeretem Anyát, mert… “

 

Kérjétek fel a gyermeket, fejezze be a mondatot. Ha több ötlete is van, bátran jegyezzétek fel és adjátok át Anyának Anyák Napján.

 

 1. Fényképek

Gyűjtsetek családi fotókat vagy olyan fényképeket, amelyeken Anya és a Gyermek szerepel. Rendezzétek albumba őket.

 

 1. Fotóalbum

 

Nézegessétek meg a családi fotóalbumot ezen a szép napon. Beszélgessetek közös élményeitekről.

 

 1. Meghívó

 

Készítsetek meghívót az otthoni, családi Anyák Napi ünnepségre, melyet pár nappal az ünnep előtt adjatok át Anyának. Rajzolhattok, festhettek rá, díszítsétek kedvetek szerint.

 

 1. Virágok

 

Természetesen vásárolhattok is virágokat erre a csodálatos napra, de ültethettek is. Szívesen ajánlom a zsázsa, görögszéna magvakat, hiszen nagyon hamar megnőnek.

Van még egy titkos javaslatom: ültessétek őket szív alakban! Gyönyörű lesz, amint szárba szökkennek!

 

 1. Fotókeret

 

Vásárolhattok, de készíthettek is egy keretet, melybe családi fotót helyeztek. A keretet pedig dekoráljátok ki bármivel, amit otthon találtok, illetve a természetben gyűjtötök. Ragaszthattok rá kisebb faágakat, kavicsokat, ha van olyan puzzle játékotok, amelynek hiányoznak bizonyos darabjai, fessétek be a hátoldalukat, és máris pompás díszítőelemekké válnak! Persze, ragaszthattok rá kisautókat, régi kulcsokat…. bármit, amit szeretnétek!

Készíthettek virágszirmokat tojásdoboz festésével is, és ragaszthatjátok a képkeretre!

 

 1. Virágkosár

 

Rendezzetek el egy kosárban virágokat, melyeket egy kirándulás során szedtetek, vagy vásároltatok.

 

 1. Virágkosár színes papírból

 

Semmi másra nem lesz szükségetek, mint egy papír- vagy műanyagpohárra, színes papírra, ollóra és ragasztóra.

Kérlek, először is, fessétek be a poharat tetszőleges színűre, majd amikor megszáradt, helyezzetek bele megfelelő méretre vágott zöld papírcsíkokat. Ez lesz a fű.

Ezt követően vágjatok ki piros, citromsárga, narancssárga, lila színű virágokat tetszésetek szerint és ragasszátok rá a fűre.

 

 1. Dekoráció

 

Megteszitek, hogy kicsit korábban keltek fel Anyák Napján, mint ahogyan Anya felébred? Osonjatok ki és díszítsétek fel a lakást erre a szép alkalomra!

 

 1. Dalok, versek

 

Tanuljatok meg egy verset, dalt, rövid történetet és adjátok elő Anyának!

 

 1. Szervezzetek Pikniket

 

Pakoljatok össze egy kosarat vagy hűtőtáskát Anya kedvenc elemózsiáival és menjetek ki a közeli rétre, erdőszélre, tópartra vagy akár csak a kertbe piknikezni! Semmiképp ne feledkezzetek meg vízről!

 

 1. Készítsetek  Reggelit

 

Gondolj bele, milyen öröm Anyának, ha arra ébred, kedvenc reggelijével várod!

 

 1. Kerti játékok

 

A mi legkedvesebb kinti játékaink a tollaslabda, a kincskeresés és a nyomozás, mely utóbbi egyébként bent is remekül folytatható, de tényleg nincs szükségetek semmi különlegesre ahhoz, hogy egy kellemes napot töltsetek együtt!

 

 1. Közös kerékpározás

 

Anya szeret biciklizni? Ha igen, vegyetek elő egy térképet és készítsetek együtt egy útvonalat, melyet szívesen körbekerekeztek együtt! Még azt sem mondom, különösebben fárasztónak kell lennie, ne menjetek hegynek-völgynek, főképp ha Anya rég ült kerékpárján, csak tekerjetek, gyönyörködjetek a tájban és élvezzétek az együtt töltött időt!

 

 1. Vigyétek el Anyát a szülővárosába

 

Igazán szép és különleges ajándék, leginkább is akkor, ha más városban éltek, mint ahol Anya született.

 

 1. Hegymászás

 

Hegyet mászni Anyával? Tökéletes időtöltés egy olyan Anyukának, aki imádja a természetet!

 

 1. Játszódélután szervezése

 

Nagyszerű alkalom, hogy megszabaduljatok telefonjaitoktól és kedvenc társasjátékaitokat játsszátok! Nevessetek! Kacagjatok! Élvezzétek!

 

 

 1. Teakóstolás

 

Ha Anya szereti a teát, szervezzetek neki teakóstolót! Szolgáljátok fel a különböző teákat a nap során és ugyancsak szánjatok időt némi harapnivaló elkészítésére (vagy megvásárlására).

 

 1. Teáskosár

 

Ha Anya tényleg szereti a teát, esetleg valódi ínyenc, összeállíthattok neki egy szép teáskosarat kedvenc teáiból, illetve csempészhettek közé “meglepetés-, azaz kevésbé ismert teákat” is!

 

 

 1. Anya Szabadideje

 

Írjátok össze Anya kedvenc szabadidős tevékenységeit, olyan elfoglaltságokat, melyeket valóban szívesen űz az év bármely szakában. Lehet benne egy vacsora a kedvenc éttermében, egy kártyaparty vagy épp egy biciklitúra a Velencei-tó körül… Bármi, de tényleg bármi, amit csak szeret! Írjátok fel ezeket a szabadidős tevékenységeket egy-egy papírlapra, tegyétek egy befőttesüvegbe, amiből Anya alkalomadtán húzhat egyet. Amelyik elfoglaltságot kihúzta, aszerint tölti el a család azt a napot.

 

 1. Munkamegosztás

 

Egy kis noteszben pedig írjátok össze azokat a munkákat, melyeket el kell végezni, de azért szívesen besegítetek. Az egyik lapon például szerepelhet: „Kitakarítom a szobámat”, „Letörölgetem a port”, vagy „Elmegyek Apával vásárolni” – tulajdonképp bármi, amivel Anyának segíthettek.

Amelyik lapot kitépi a füzetből, azt a munkát végzitek el.

 

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Holtak Üzenete

A Holtak Üzenete

Szerinted manapság több pillangó repdes a világban, mint régebben, mondjuk néhány évvel ez előtt? Fogalmam sincs, hogy eddig csak én nem vettem őket észre, vagy

Tovább olvasom »
Értetlenek

Értetlenek

Ha nekem egyetlen feliratot kellene kiszögeznem Egerben, a Dobó téren, Budapesten, a Vörösmarty téren vagy bárhol másutt, a város főterén, az tudod, mi lenne? Mindjárt

Tovább olvasom »
Merev vagy Heves

Merev vagy heves?

Te milyen családban nőttél fel? Sokat beszélgettetek? Mikor gyermek voltál, bővelkedtetek közös programokban? Szüleiddel bátran, nyíltan kifejeztétek érzelmeiteket? Elmondhattad örömöd, bánatod? És most hogyan élsz?

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!