A Szív Szava

A Szív Szava

 

A Szív Szava című írásom alapját Jack Canfield: Siker Alapelvek könyvének egyik sikerelve képezi. Megosztom veled, mert reményeim szerint segít majd neked  kényes helyzetek megoldásában.

 

„Kérjetek és megadatik…”

 

Tudod, mi a csodálatos ebben az életben? Sokminden.

Amire most gondolok: valahogy mindenre van megoldás. Ha bármilyen kérdésre keresed a választ, az valahogy jön. Megadatik.

 

Nézd meg. Évek óta emésztem magam ezen a kislányon, akiről korábban a Téglák súlya vállamon írtam. (Lent találod a linket).

 

Hogy mennyire elhibáztam és milyen balga voltam (tényleg sokszor eszembe jut), és hogy mit kellett volna tennem.

 

Ma már tudom. Ma viszont nem élünk ott és nagy valószínűséggel meg sem ismerném.

 

Legfőbb oka pedig, amiért most ezt az egészet ismét felhozom: képzeld, találtam egy módszert, ami nagyon tetszik nekem. Úgy neveztem el: A Szív Szava. (Heart Talk)

 

A Könyv

 

Az ötlet nem az enyém, Jack Canfield Success Principles című könyvében olvastam róla. Nagyon ajánlom! Szívből ajánlom neked ezt a könyvet!

 

Nem! Mielőtt megkérdezed, nem! Nem árulom a könyvet, nem vagyok Jack Canfield üzleti partnere (sajnos).

 

Mégis, szeretném megosztani veled, mert igen, én is pontosan azt látom, amit ő, hogy ugyanis, nem hallgatjuk meg a másikat. Pedig az emberek – beleértve a családodat, gyermekeidet, barátaidat, ismerőseidet, kollegáidat, és mindenkit, akivel szóba állsz – nem fognak rád hallgatni, nem fognak rád figyelni, míg meg nem hallgatod őket.

 

A Szív Szava

 

A módszer lényege – de tényleg, javaslom, olvasd el a könyvet, zseniális! – hogy először is készítünk (veszünk) egy szívet, egy szív alakú tárgyat. Leülünk körben (földre, szőnyegre, asztal köré) és akinél a szív van, ő beszél. Mindenki más hallgat. Nincs közbeszólás, nincs hozzáfűzés, nincs kritika, hagyod a beszélőt beszélni.

 

Amikor ő úgy dönt, hogy befejezte, megköszöni a figyelmet és átadja a szívet a mellette ülőnek.

 

Ha kell, végigmehet a kör kétszer – háromszor, vagy amennyiszer szükséges, hogy mindenki elmondhassa, ami a szívét nyomja.

 

Családom és én

 

Természetesen kipróbáltuk.

Úgy történt, hogy kerékpártúrán voltunk a családommal. Igen, elismerem, nagyon erősen fújt a szél. Megértem. Na, de mégiscsak szép a táj, tiszta levegőn voltunk és egyébként is imádunk biciklizni, miért kell hát ennyit panaszkodni… Ezt is megértem. Mindenki mondta a magáét. Egyikük mondta a jobb fülembe, másikuk a bal fülembe… Ó!

 

Mindegy. Hazavergődtünk valahogy. Szilárd meggyőződésem volt, hogy a mai nap után többé nem kerekedünk így közösen biciklitúrára – pláne nem ilyen hosszúra…

Megebédeltünk  – pontosabban estebédeltünk.   Beszélgettünk is közben, de nem volt az igazi.

Estebéd után fogtam egy darab piros színű papírt, vágtam belőle egy szív alakzatot és azt javasoltam – szép csendesen még mindig dohogó – családomnak: rendezzünk Szív Szava játékot.

Nem ez volt az első alkalom, hogy azt gondolták, szegény anya megbolondult…

Értetlenül néztek rám, de mert a drágáim megszokták már, hogy jobb, ha nem ellenkeznek, annál hamarabb túlesünk anyuka őrült szeszélyein…

 

Körbeültük az asztalt és nekikezdtünk. Van néhány lényeges alapszabály, például nem szólunk köze, nem szakítjuk félbe, míg valaki beszél… ezeket felsoroltam…

Aztán, tényleg nekiveselkedtünk. Természetesen nem írhatom le, ki mit mondott.. , de lényeg, hogy mindenki elmondta ami a szívét nyomta. Három kört beszéltünk végig… (mondanom sem kell én két perc után sírtam)

 

Ugyanakkor, két nap múlva újabb kerékpártúrára indultunk.

42 kilométert bicikliztünk.

 

https://www.jackcanfield.com/

 

https://www.bookdepository.com/The-Success-Principles/9780062364289

 

https://jackcanfield.com

http://box2252.temp.domains/~eszterhe/teglak-sulya-vallamon-2/

 

 

 

 

 

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Holtak Üzenete

A Holtak Üzenete

Szerinted manapság több pillangó repdes a világban, mint régebben, mondjuk néhány évvel ez előtt? Fogalmam sincs, hogy eddig csak én nem vettem őket észre, vagy

Tovább olvasom »
Értetlenek

Értetlenek

Ha nekem egyetlen feliratot kellene kiszögeznem Egerben, a Dobó téren, Budapesten, a Vörösmarty téren vagy bárhol másutt, a város főterén, az tudod, mi lenne? Mindjárt

Tovább olvasom »
Merev vagy Heves

Merev vagy heves?

Te milyen családban nőttél fel? Sokat beszélgettetek? Mikor gyermek voltál, bővelkedtetek közös programokban? Szüleiddel bátran, nyíltan kifejeztétek érzelmeiteket? Elmondhattad örömöd, bánatod? És most hogyan élsz?

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!