Balesetet szenvedtem

Balesetet szenvedtem

 

Balesetet szenvedtem című írásom arról szól: Kérlek, ne add fel! Kelj fel, és próbálkozz újra! Szükségtelen elhagynunk magunkat. (Az úgysem segít!)

 

Múlt héten Szlovákiában jártunk, ahol egy gyönyörű kerékpártúrát terveztünk. Második nap, akkorát estem egy vasúti kereszteződésben, hogy mentő vitt be a poprádi kórházba.

 

Az esést követő – mondjuk – egy órát, senkinek nem kívánom. Eszméletemet nem vesztettem el, minden szóra, hangra, képre emlékszem. Ugyanakkor zizeregve, apró foltokban, ködösen láttam a világot, a hangok pedig lassan értek el hozzám. Szédültem, hányingerem volt, el akartam ájulni…

 

 

Tudod, milyen érzés, mikor feltápászkodsz… Feltápászkodsz? Úgy húztak el a sínekről… Szóval, valahogy összeszeded magad (összeszednek) és azt látod, hogy ömlik a vér mindenhol? Véres kezed-lábad, ruhád, mindened…

A bal könyökömre pedig ránézni is rossz volt. Az valahogy kifordult a helyéből.

 

 

Kiszolgáltatottság

 

 

Gondolj bele! Nekem tényleg nincs okom panaszra. Hála az égnek, egészséges vagyok, talpraesettnek tartom magam, nincsenek fájdalmaim. És akkor ott vagyok, egyik pillanatban én, az erős nő, tekerem a kerékpárt a gyönyörű napsütésben. Következő pillanatban, oly kiszolgáltatottá leszek, hogy a környezetem segítsége nélkül, még most is ott ülnék a síneken.

 

 

Az emberek jók

 

 

Igen, az emberek jólelkűek és segítőkészek. Megálltak a mögöttem jövők, a szemből érkezők. Hozták az egészségügyi dobozukat. Valamelyikük még egészségügyi tanfolyamot is végzett, ő is felajánlotta segítségét. Férjem az első ember kezébe adta telefonját, hogy az ő nyelvükön mondja el, mi történt.

A mentő nagyon hamar ott volt. Beültettek, adtak infúzióban valamiféle fájdalomcsillapítót. Szóltam a mentősöknek, ne haragudjanak, ha elájulok. Mellém ültek, semmi gond – felelték -, itt vannak. Hányni kell? Itt a zacskó. Komolyan mondom, le a kalappal!

 

 

Túléltem

 

Végül, nem ájultam, nem szédültem el. A kórházban aztán kiderült, hogy szerencsére nem tört el, csak kificamodott a könyököm. Helyretették. Vérző sebeimet bekötözték.

Örök szeretettel gondolok rájuk.

 

 

Amikor pedig férjem és fiam értem jöttek, beültünk az autóba és tudod, mit mondtam nekik? Azt, hogy én annyira hálás vagyok! Néztek rám. Szegény anya, mégiscsak beütötte a fejét? – gondolták.

 

 

Én tényleg hálás vagyok! Hálás vagyok azért, hogy kijöttem a kórházból! Hogy nem kellett három éjszakát (vagy ki tudja, mennyit) ott töltenem! Kimondhatatlanul hálás vagyok, mert megúsztam ennyivel!

Egy ilyen esésből bármi lehetett volna.

Gyógyír

 

 

Ha pedig majd a hozzáértők azt mondják, menjek teniszezni, mert az jót tesz a könyökömnek, akkor megyek teniszezni. Ha az úszást javasolják, úszni fogok. Ha szertornára vagy toronyugrásra kell járnom, megyek ugrani, tornázni.de nem hagyom el magam!

 

 

Egyébként az esést követő harmadik napon, itthon, a nappaliban táncoltam a felkötött, alágipszelt kezemmel. Most pedig alig várom, hogy a következő túránkra induljunk Ausztriába! És alig várom, hogy újra kerékpárra ülhessek!

 

 

Mert, igen! Lehet, hogy az útnak ez a szakasza most nehéz! Mégis, soha nem tudod, a következő kanyar mit hoz! Persze, most kaptatni kell fel az emelkedőre! De milyen látvány tárul majd eléd ott fent!

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Holtak Üzenete

A Holtak Üzenete

Szerinted manapság több pillangó repdes a világban, mint régebben, mondjuk néhány évvel ez előtt? Fogalmam sincs, hogy eddig csak én nem vettem őket észre, vagy

Tovább olvasom »
Értetlenek

Értetlenek

Ha nekem egyetlen feliratot kellene kiszögeznem Egerben, a Dobó téren, Budapesten, a Vörösmarty téren vagy bárhol másutt, a város főterén, az tudod, mi lenne? Mindjárt

Tovább olvasom »
Merev vagy Heves

Merev vagy heves?

Te milyen családban nőttél fel? Sokat beszélgettetek? Mikor gyermek voltál, bővelkedtetek közös programokban? Szüleiddel bátran, nyíltan kifejeztétek érzelmeiteket? Elmondhattad örömöd, bánatod? És most hogyan élsz?

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!