9 Szobor-Ötlet Gyerekeknek

Összegyűjtöttem neked 9 szobor-ötletet, melyeket roppant könnyen el tudsz készíteni gyermekeiddel!

Tudod, miért?

Úgy értem, elmondhatom, miért épp ma küldöm neked ezeket az ötleteket? 1840-ben, 180 évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon, november 12-én született August Rodin, egyik legkedvesebb „szobrászom”.

Faragj gyermekedből szobrászt! Engedd, hogy szabadon szárnyaljon a fantáziája, adj neki néhány rettentően egyszerűen elkészíthető alapanyagot, amivel dolgozhat (rögvest sorolok egy párat) majd hagyd alkotni!

1. Sár

Tudom, igen, koszos, piszkos, mégis, hidd el! Soa nem láttam olyan gyermeket, aki ne szeretett volna sárral játszani!

A sárkészítés legegyszerűbb módja, ha kerestek egy szabad területet (lehetőleg ne füveset) és gödröket, vájatokat ástok bele.

Öntsetek rá vizet, majd kézzel, fapálcikával, ággal keverjétek el a földet a vízzel, míg a kívánt szilárdságot eléritek!

Thank you for the photo Karen Maes

2. Játékgyurma

Nem, nem a boltban, készen kaphatóra gondolok!

Szükségetek lesz kukoricalisztre, vízre és ételszínezékre vagy cukrozatlan kakaóporra. (Én a magam részéről jobban kedvelem a kakaóport).

Keverjétek össze a kukoricalisztet a vízzel.

Adhattok hozzá más elemeket is, mint például a rizsliszt vagy a szódabikarbóna, mégpedig azért, mert így egy sokkal formázhatóbb alapot hozhattok létre.

3. Só-liszt gyurma

Keverjetek össze két bögre lisztet két bögre sóval, majd adjatok hozzá annyi vizet, míg a kívánt, formázható szilárdságot eléritek és már kezdődhet is a móka!

 

4. Lágy gyurma

Összetevők:

· 85 gr folyékony fehér ragasztó

· ½ teáskanál szódabikarbóna

· 60 ml víz

· 500 ml borotvahab

Nyomjatok ki 85 gr fehér, folyékony ragasztót egy keverőtálba, majd adjátok hozzá a vizet és a szódabikarbónát.

Keverjétek bele a borotvahabot és az ételszínezéket.

Ha túlságosan ragadna, bátran adjatok hozzá kevés olajat.

5. Színes hab

Tudod, láttam igazán fiatal gyermekeket több mint fél órán át játszani ezzel a habbal. Oly könnyű elkészíteni, mindössze három összetevő és egy kézi habverő szükséges hozzá!

Hozzávalók:

· Könnymentes habfürdő

· Víz

· Ételszínezék

· Kézi habverő

Kérlek, semmiképp ne használj mosó- vagy mosogatószert, különösen, ha fiatal gyermekeket buzdítasz alkotásra, ugyanis ezek a szerek nem könnymentesek!

Egy nagy tálban keverj össze két részt vizet egy rész könnymentes fürdőhabbal, majd add hozzá az ételszínezéket. Verd fel a kézi habverővel, egészen addig, míg olyasfajta állagú nem lesz, mint a tejszínhab.

6. Alufólia Szobrok

Ezt az alkotást Rodin Calais-i polgárok című szoborcsoportja ihlette.

1436-ban, III. Edward angol király ostrom alá vette Calais városát és hónapokon át sanyargatta a lakosságot. Végül felajánlotta, hogy 6 önkéntes áldozat árán felhagy az ostrommal. A királyné közbenjárására végül nem fejeztette le az önkénteseket, ám a 6 önként ajánlkozó hősként vonult be a történelembe!

Amire szükségetek lesz:

· Hurkapálca

· Alufólia

· Szalag/kötél/madzag

· Cellux ragasztó

Mivel Rodin Calais-i polgárok alkotásának szerettünk volna emléket állítani, a hurkapálcákból kereszt alakú figurát készítettünk, hogy a testnek formája és tartása legyen. Erre tekertük rá az alufóliát, karokat és lábakat formálva. A fejet gömb alakúvá sodortuk és rászúrtuk a hurkapálca tetejére. Ahhoz, hogy a test megálljon, kis gyurma gombócokat formáltunk, abba szúrtuk a lábakat.

 

7. Tészta Szobor

Hozzávalók:

· Száraztészta

· Ecset, festék

· Pipatiszító

· Gyurma

Először is készítsetek egy kockát, téglatestet vagy félgömböt a gyurmából és szúrjátok bele a pipatisztítót.

Fessétek be a tészta (pl makaróni vagy penne) darabokat tetszőleges színűre, majd amikor megszáradtak, fűzzétek fel őket, ahogyan tetszik, a hajlítható, formálható pipatisztítóra.

Thank you for the photo Immo Wegmann

 

8. Szivacs Szobrok

Egyszerű, mindennapi használatra szánt mosogatószivacsokat vágj félbe, harmadold el, vagy épp vágd négybe, de ha szeretnéd készíts belőlük kör, háromszög, rombusz alapot és add gyermeked kezébe!

Hidd el, csodákat fog alkotni!

Thank you for the photo Steve Johnson

 

9. Sütőtök gyurma

Hozzávalók:

· Sütőtök (feldarabolva, lereszelve, összenyomkodva)

· Kukoricaliszt

· Fahéj

· Csokoládé darabkák, csokidrazsé, cukorkák díszítéshez (elhagyható)

Keverjétek össze a sütőtököt és a fahéjat egy nagy tálban, majd folyamatosan adjátok hozzá a kukoricalisztet, egészen addig, míg a keverék nem ragad és amolyan tésztaszerű lesz.

Jó szórakozást nektek!

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Holtak Üzenete

A Holtak Üzenete

Szerinted manapság több pillangó repdes a világban, mint régebben, mondjuk néhány évvel ez előtt? Fogalmam sincs, hogy eddig csak én nem vettem őket észre, vagy

Tovább olvasom »
Értetlenek

Értetlenek

Ha nekem egyetlen feliratot kellene kiszögeznem Egerben, a Dobó téren, Budapesten, a Vörösmarty téren vagy bárhol másutt, a város főterén, az tudod, mi lenne? Mindjárt

Tovább olvasom »
Merev vagy Heves

Merev vagy heves?

Te milyen családban nőttél fel? Sokat beszélgettetek? Mikor gyermek voltál, bővelkedtetek közös programokban? Szüleiddel bátran, nyíltan kifejeztétek érzelmeiteket? Elmondhattad örömöd, bánatod? És most hogyan élsz?

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!