Kreatív Harag

Kreatív Harag

 

Kreatív Harag című írásom a vak düh és a kifinomult harag közötti átmenetről szól. Arról, hogyan tudjuk elvakult mérgünket hasznosítani.

 

Martha Beck kétféle haragról számol be egyik blogjában.

Kétféle Harag

Az egyiket úgy nevezi: „vak düh”, míg a másikat: „kifinomult harag”.

Később lépésről lépésre leír egy módszert, hogyan tudjuk átváltoztatni ezt a vak dühöt kifinomult haraggá.

Mikor a folyamat harmadik lépésénél tartottam az olvasásban, nevezetesen: csinálj valami hasznosat!

Megmondom neked egész nyíltan, felkacagtam. Annyira távolinak tűnt! Tegyél valami hasznosat, mikor néhány másodperce még az egész világ az ellenségednek tűnt, haragos voltál és a vak düh vezérelte minden gondolatodat?

Vak Düh

Aztán, tudod, mi jutott eszembe? Néhány nappal a cikk elolvasása előtt történt.

Nálunk időnként igen lassú az internet. A gépem sem mai gyerek már, elő-előfordul, hogy egy örökkévalóságba telik, mire megnyitok egy oldalt, vagy elmentek néhány sort…

Valamelyik nap annyira, de annyira lassú volt, hogy komolyan mondom, azt hittem, földhöz vágom a gépet, az asztallal együtt, az egeret pedig tíz körmömmel marcangolom szét… Ismered ezt az érzést?

Majd ahelyett, hogy szétdúltam volna a szobát, tudod, mit csináltam? Ne kérdezd, honnan? Vagy miért? Egyáltalán, mi törént az én feldúlt lelkemben? Fogalmam sincs. Elkezdtem hajtogatni.

A Béke Szimbóluma

Néhány hete, mikor az online tanítás elkezdődött, megígértem a csoportom tagjainak, hogy aki a legtöbb játékos feladatot elvégzi, a legtöbb színezőt kiszínezi és így tovább – jutalomban részesül az első óvodai napon!

Ha hiszed, ha nem, olyan aktívak a gyerekeim, de még a szüleik is, hogy egész el vagyok ragadtatva! Elhatároztam tehát, hogy amiért ily szorgosak, többek között, mozgatható szárnyú darumadarat kapnak ajándékba!

Mondom, fogalmam sincs, honnan jött az ötlet, de abbéli dühömben, hogy megint órákat várok, míg egy oldal betöltődik, úgy döntöttem, a várakozás ideje alatt, itt a gép mellett (hogy azért lássam a képernyőt, ha mozdul valami), meghajtogatok egy-egy madarat! Még ha nem is érek a végére, csak néhány lépést haladok egy-egy békeszimbólum hajtogatásával, már nagyszerű, hiszen azért ennyi darut elkészíteni, igencsak időigényes! (Nekem, akinek, hogy is fogalmazzam finoman, akinek nem erőssége az origami).

 

 

 

 

 

 

 

Ők készültek el abban az időszakban, amikor az én mérhetetlen haragom csaknem tönkretett engem és a számítógépemet. Pedig akkor, amikor ezt történt, még azt sem tudtam, ki az a Martha Beck!

Mindenesetre, tegnap feliratkoztam a hírlevelére-)))

 

 

Kiemelt tartalmaim

Ezek is érdekelhetnek...

A Holtak Üzenete

A Holtak Üzenete

Szerinted manapság több pillangó repdes a világban, mint régebben, mondjuk néhány évvel ez előtt? Fogalmam sincs, hogy eddig csak én nem vettem őket észre, vagy

Tovább olvasom »
Értetlenek

Értetlenek

Ha nekem egyetlen feliratot kellene kiszögeznem Egerben, a Dobó téren, Budapesten, a Vörösmarty téren vagy bárhol másutt, a város főterén, az tudod, mi lenne? Mindjárt

Tovább olvasom »
Merev vagy Heves

Merev vagy heves?

Te milyen családban nőttél fel? Sokat beszélgettetek? Mikor gyermek voltál, bővelkedtetek közös programokban? Szüleiddel bátran, nyíltan kifejeztétek érzelmeiteket? Elmondhattad örömöd, bánatod? És most hogyan élsz?

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mielőtt elhagyod az oldalt

Töltsd le

A magabiztos döntéshozatal 5 lépése

című ingyenes füzetet,
és szabadulj meg a döntéseket megelőző feszültségtől!